Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
11.09.2019
17:07

ЦГЗ провів тренінг для набувачів субгранту за проектом розвитку регіональних систем громадського здоров'я

5 і 6 вересня за організації Центру громадського здоров’я України відбувся тренінг для набувачів субгранту за проектом розвитку регіональних систем громадського здоров’я.

Керівництво ЦГЗ поділилося очікуваннями щодо співпраці з регіонами задля спільної розбудови мережі центрів і загальними вимогами Глобального фонду щодо впровадження проекту та ролі регіональних центрів в цьому процесі. Представники регіональних ЦГЗ отримали практичні поради щодо формування Програм з громадського здоров’я від Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та дізналися про особливості моніторингу і оцінки в галузі громадського здоров’я.

Тренери від Центру громадського здоров’я України також розповіли про особливості та терміни програмного звітування за проектами, представники регіональних центрів обмінювалися досвідом створення центрів, обговорювали бар’єри та складнощі, з якими їм довелося зіткнутися. Також на зустрічі був представлений досвід співпраці з місцевими ОТГ.

Представники РЦГЗ дізналися організаційні та адміністративні аспекти, зокрема про нові можливості для розвитку кадрового потенціалу системи громадського здоров’я; планування та використання бюджетних коштів, оплату праці та пільгові пенсії; структуру фінансового плану та звіту, а також заслухали результати аналізу фінансової діяльності структурних підрозділів РЦГЗ за 2018-2019 рр. Також учасники отримали від експертів ЦГЗ навички з розробки плану мінімізації юридичних та фінансових ризиків регіональних ЦГЗ.

Інші новини