Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Анонс. Запрошуємо на вебінар «Цукровий діабет: як запобігати судинним ускладненням. Емоційне вигорання та підтримка близьких»
19.05.2023
18:26

Анонс. Запрошуємо на вебінар «Цукровий діабет: як запобігати судинним ускладненням. Емоційне вигорання та підтримка близьких»

Цукровий діабет 2 типу призводить до серйозних пошкоджень серця, кровоносних судин, очей, нирок і нервів. Дорослі люди з цією хворобою мають ризик розвитку інфаркту та інсульту у 2-3 вищий за інших. ЦД 2 типу можна попередити здоровим способом життя та своєчасним зверненням до лікаря. 

Загальний ризик смерті серед людей, які хворіють на ЦД, як мінімум вдвічі більший за людей того ж віку, які не хворіють;  6,2% смертей у світі пов’язані з цукровим діабетом.

Зниження кровотоку через уражені судини в поєднанні з ураженням нервових закінчень значно підвищує ризик виникнення виразок на ногах, їхнього інфікування та пізніше – ампутації.

На вебінарі: «Цукровий діабет: як запобігати судинним ускладненням. Емоційне вигорання та підтримка близьких» ви дізнаєтеся про: 

  • судинні ускладнення цукрового діабету та їхню профілактику;
  • як спосіб життя впливає на розвиток цукрового діабету 2 типу та його ускладнень;
  • як прийняти свою хворобу пацієнтові та запобігти емоційному виснаженню; 
  • як близьким підтримати людину, яка хворіє. 

Подія відбудеться: 22 травня, о 15:00.

Серед спікерів: 

  • Ганна Петровська — кандидатка медичних наук, лікарка-терапевтка вищої категорії, ендокринологиня УДФ директорка медичного напряму. 
  • Наталія Усенко  —  фахівчиня з профілактики неінфекційних захворювань ЦГЗ.
  • Ольга Горбаньова —  фахівчиня з профілактики неінфекційних захворювань ЦГЗ, психолог. 

Трансляція відбудеться на сторінці ЦГЗ у фейсбук.

Долучайтеся!


 

Інші новини