Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
04.02.2021
16:06

Центр громадського здоров’я разом з Бюро ВООЗ в Україні проведуть навчання в рамках «першої хвилі» вакцинації проти COVID-19

5–11 лютого Центр громадського здоров’я та Бюро ВООЗ в Україні проведуть низку семінарів для національних і регіональних координаторів та фахівців з імунізації, які будуть безпосередньо залучені до процесу вакцинації проти COVID-19 в Україні. Усього навчання пройдуть 60 людей.

Україна активно готується до старту «першої хвилі» вакцинації. Як відомо, уже в лютому Україна має отримати мРНК вакцини виробництва Pfizer-BioNTech від COVAX. У наступних поставках очікуються вакцини виробництва AstraZeneca/Oxford.

Упродовж навчання учасникам розкажуть детально про особливості очікуваних вакцин. Оскільки вакцина Pfizer-BioNTech потребує наднизьких температурних умов, учасникам пояснять як її будуть постачати, які вимоги до її транспортування та зберігання, а також особливості введення щеплень.

Упродовж навчання учасники детально ознайомляться зі змістом національного плану й етапами розгортання вакцинації в Україні. А також пройдуть практичну підготовку з мікропланування кампанії на регіональному рівні.

Навчання допоможе налаштувати злагоджену координацію та логістику в ході проведення «першої хвилі» вакцинації проти COVID-19.

Інші новини