Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров’я номіновано основним реципієнтом нового гранту Глобального фонду
20.12.2019
13:22

Центр громадського здоров’я України номіновано основним реципієнтом нового гранту Глобального фонду

Сьогодні відбулось перше засідання оновленого складу Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу під головуванням міністрки охорони здоров’я України Зоряни Скалецької. Міністрка наголосила на необхідності розширення повноважень Національної ради та прийняття рішень з широкого кола стратегічних питань, що пов'язані не лише з грантом Глобального фонду.

Під час засідання було прийнято низку рішень, пов’язаних із підготовкою нової Заявки до Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією на фінансування програм з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу у 2021 – 2023 роках.

Листом від 17 грудня 2019 року Глобальний фонд поінформував про виділення Україні коштів у сумі 119,5 млн дол. США на 2021 – 2023 роки та можливість отримання додаткових 16,3 млн доларів в рамках Каталітичних інвестицій.

Національна рада одноголосно затвердила пропозицію про номінування трьох основних реципієнтів наступного гранту Глобального фонду:

  • ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України»;
  • БО «100 % Життя» (раніше – БО «Всеукраїнська Мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД");
  • МБФ «Альянс громадського здоров’я».

Також Національна рада затвердила рішення про утворення Групи з розробки проєкту запиту України до Глобального фонду на фінансування у 2021 – 2023 роках програм з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу та низку відповідних документів, зокрема:

  • Положення про Групу з розробки проекту Запиту;
  • представницький склад Групи з розробки проекту Запиту;
  • структуру підготовки проекту Запиту;
  • орієнтовний графік підготовки проекту Запиту.

Відповідно до затвердженого графіку новий запит на фінансування до Глобального фонду має бути поданий від України до 25 травня 2020 року.

Також під час засідання розглянули питання затвердження Державної стратегії у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам на період до 2030 року та плани її впровадження. Члени Національної ради підтримали пропозицію Голови щодо необхідності постійного моніторингу впровадження зазначеної Стратегії.

Інші новини