Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Експерти відмітили спектр послуг, що надають лабораторії, їх матеріально-технічне забезпечення та високий рівень кваліфікації персоналу.
05.12.2019
12:33

Центр Громадського здоров’я України відвідали експерти Інституту Роберта Коха

20 та 21 листопада Центр Громадського здоров’я України відвідали Єва Крауз та Іріс Андернах, експерти Інституту Роберта Коха. Вони оцінили потенціал національних лабораторій, що проводять роботу з особливо небезпечними патогенами. Знайомство з Референс-лабораторією з дослідження особливо небезпечних патогенів та Вірусологічною референс-лабораторією проходило за участі представників ВООЗ в Україні.  Візит відбувся в рамках започаткованого ВООЗ проекту створення європейської мережі національних лабораторій, що проводять роботу з особливо небезпечними патогенами.

Експерти оцінювали відповідність діяльності лабораторій вимогам міжнародних стандартів стосовно гарантії якості їх досліджень, рівнів біобезпеки та біозахисту.

Експерти відмітили спектр послуг, що надають лабораторії, їх матеріально-технічне забезпечення та високий рівень кваліфікації персоналу.

Згідно з результатами оцінки, обговорено напрями подальшої співпраці у формуванні інтернаціональної лабораторної мережі. Членство в мережі —   міжнародне визнання лабораторій.

Створення такої мережі буде важливим етапом удосконалення та зміцнення потенціалу лабораторій: навчання, зовнішня оцінка якості, біобезпека, обмін зразками біоматеріалу тощо.

Інші новини