Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Аналізатор обробляє 96 тестів за раз
24.03.2020
15:10

ЦГЗ отримав обладнання для швидкої діагностики COVID-19

Центр громадського здоров’я України отримав швейцарський комплекс Roche для проведення швидкої і високоточної діагностики нової коронавірусної інфекції. Обладнання передала компанія «Сінево» та доставила до вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ.

Аналізатор використовують для виявлення SARS-CoV-2 методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції). Цей метод виявляє безпосередньо ДНК або РНК вірусу у біоматеріалі.

«Ми передали Центру громадського здоров’я України високоточний апарат для своєчасної та якісної діагностики нового коронавірусу. Хочемо допомогти врятувати якомога більше людей. Використання нового аналізатора дозволить звести до мінімуму людський фактор та збільшити кількість виконаних тестів.

Апарат виконує процес виділення РНК з біоматеріалу самостійно, тому співробітникам лабораторії тепер не доведеться контактувати із зразками потенційно зараженого біоматеріалу», — розповів Микола Бутенко, директор з розвитку «Сінево».

«Аналізатор обробляє 96 тестів за раз. Тестування можна проводити на різних видах біоматеріалу: слина, спинномозкова рідина, кров тощо.

Ми вдячні компанії «Сінево» за технічну допомогу для вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України. Швидкість та якість діагностики напряму впливає на якість проведеного епідеміологічного дослідження, а отже і реагування медичної системи на виявлення випадку», — розповів Ігор Кузін, в. о. генерального директора Центру громадського здоров’я України.

Представники Roche Diagnostics в Україні запустять і налагодять роботу обладнання, а також проведуть інструктаж щодо роботи з комплексом для співробітників лабораторії Центру громадського здоров’я України.

Інші новини