Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
19.05.2022
12:21

Чат-бот #АРТпоруч допомагає знайти життєво необхідні ліки для ЛЖВ по всьому світі

Чат-бот у Телеграмі https://t.me/HIV_AIDS_bot тепер знаходить адреси найближчих закладів, в яких можна отримати лікування ВІЛ, як в Україні, так і за кордоном. Крім того, у бот пропонує варіанти живої підтримки для тих, хто не знайшов відповіді на свої питання. 

Люди, що живуть з ВІЛ, можуть отримати інформацію щодо лікування ВІЛ за кордоном у кілька кліків:

1. Запустити чат-бот у Телеграмі з комп’ютера або телефону https://t.me/HIV_AIDS_bot і вказати, де ви зараз: в Україні чи за кордоном.

2. Вибрати у меню опцію “АРТ за кордоном”.

3. Знайти свою країну перебування та завантажити список закладів, які надають АРТ.

Список закладів перевірений та буде доповнюватися. Якщо ви не знайшли потрібної країни або відповіді на своє питання, бот запропонує сервіси, на яких можна отримати консультації фахівців онлайн чи телефоном: гарячої лінії з питань ВІЛ/СНІДу або сервісу HelpNow.

Як і раніше, чат-бот допоможе дізнатися, де розташований найближчий від вас сайт АРТ в Україні, а також переглянути актуальний список АРТ-сайтів в області, куди ви переїхали. Фахівці Центру громадського здоров’я регулярно оновлюють дані про заклади, що працюють. 

Нагадаємо, що нині кожен громадянин України, що живе з ВІЛ і отримує антиретровірусну терапію, може отримати життєво необхідні ліки у найближчому закладі, який працює в Україні і в мережі закладів за кордоном. 

Отримати більше інформації про АРТ, медичну та соціальну підтримку для українців, безкоштовну допомогу в Україні та за кордоном можна на платформі: https://findart.phc.org.ua

Чат-бот і платформу запустили в рамках національної інформаційної кампанії з покращення доступу до ВІЛ-сервісів, яку впроваджує Центр громадського здоров’я за підтримки проєкту “Інновації для подолання епідемії ВІЛ”.

Наразі платформою та ботом скористалося майже 10 тисяч людей. 54% користувачів чат-бота вказали, що вони в Україні, 31% — за кордоном. 

Інші новини