Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
23.07.2020
12:48

Чому в Україні не можуть функціонувати літні табори

Під час пандемії COVID-19, початок оздоровчої кампанії дітей до моменту скасування карантинних заходів заперечує саме поняття «оздоровча кампанія» та збільшує ризик інфікування.

Навіть за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів у приміщеннях та на території закладів оздоровлення, відвідати такі літні табори зможуть не всі діти, які цього потребують. 

Оздоровитися й відпочити слід дітям з усієї України. Це означає переміщення дітей з різних областей з різним рівнем захворюваності. Враховуючи епідемічну ситуацію у кожному окремому регіоні, слід уважно задуматися над тим, що літні табори відвідуватимуть діти із регіонів з високими показниками захворюваності.

Зважаючи на поточну епідемічну ситуацію із захворюваністю на COVID-19 в Україні, відкриття дитячих оздоровчих закладів зараз буде передчасним через значний ризик розповсюдження хвороби.

Нагадуємо, посилення протиепідемічних заходів застосовують та припиняють на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Рішення приймають за поданням головного державного санітарного лікаря регіону. Воно враховує оцінку епідемічної ситуації.

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в регіоні із значним поширенням COVID-19 кожних три дні аналізує епідемічну ситуацію в регіоні і розглядає питання посилення протиепідемічних заходів.

Рішення про посилення протиепідемічних заходів може бути відмінено не раніше ніж через сім днів з дня його прийняття з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Детальніше про епідемічну ситуацію у регіонах України: https://phc.org.ua/news/epidemichna-situaciya-schodo-covid-19-u-regionakh-ukraini.

Інші новини