Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Понад 320 000 людей отримують послуги підтримки, пов’язані з профілактикою ВІЛ
12.05.2020
16:54

Цьогоріч виділено понад 207 млн грн на фінансування послуг із профілактики ВІЛ

Цього року виділено понад 207 млн грн на фінансування послуг із профілактики вірусу імунодефіциту людини та догляду і підтримки пацієнтів, які живуть із ВІЛ в усіх регіонах України. Завдяки цьому, понад 293 000 людей отримують послуги з профілактики ВІЛ серед груп підвищеного ризику. Більш ніж 27 000 людей отримують послуги із інформування щодо важливості прийому антиретровірусної терапії.

З 2019 року ці послуги координує Центр громадського здоров’я України. Партнерами у регіонах є неурядові організації та регіональні Центри громадського здоров’я.

Чернівецький благодійний фонд «Нова сім’я», Всеукраїнський благодійний фонд «ДРОП ІН ЦЕНТР» та БО «100 відсотків життя. Київський регіон» — організації, що надають послуги в регіонах, з найвищою поширеністю коронавірусної хвороби, проінформували клієнтів щодо:

  • перенесення маршрутів та відкриття нових пунктів надання послуг;
  • актуальних графіків роботи;
  • завантаженості пунктів в конкретний період часу. 

Для того, щоб зберегти сталість і безперервність послуг в умовах карантину ЦГЗ та громадські організації розробили інструкції та правила роботи, рекомендації щодо надання послуг в умовах карантину та забезпечили необхідними засоби індивідуального захисту співробітників і клієнтів.

Інші новини