Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Медичні заклади отримали нове обладнання
19.12.2023
16:03

Функціональні ліжка та відеобронхоскопи: медичні заклади України отримали нове обладнання

Медичні заклади України, зокрема фтизіопульмонологічні та протитуберкульозні центри, отримали нові функціональні ліжка та відеобронхоскопи  OLYMPUS MAF-GM2 у межах співпраці Міністерства охорони здоров'я, Центру громадського здоров'я та Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. 

Так, передано 309 функціональних ліжок на суму понад 28 млн гривень до 18-ти регіонів: м. Київ, Київської, Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Полтавської, Тернопільської, Хмельницької, Херсонської, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей. 

Функціональні ліжка призначені для забезпечення максимально комфортного розміщення пацієнта під час тривалого перебування в лікувальному закладі чи в ході реабілітаційного періоду. Вони дозволяють регулювати положення пацієнта, необхідних для профілактики, догляду, лікування, обстеження та сну й відпочинку, а також забезпечує транспортування пацієнта в ліжку з палати. 

18 відеобронхоскопів OLYMPUS MAF-GM2 на суму понад 18 млн гривень отримали медзаклади 13-ти регіонів. Обладнання вже ввели в експлуатацію, а медпрацівники пройшли навчання з застосування обладнання. Його вже активно використовують у Київській, Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Закарпатській, Херсонській, Хмельницькій, Кіровоградській, Харківській та Чернівецькій областях. 

Відеобронхоскопи OLYMPUS MAF-GM2 використовуються з допоміжним обладнанням для втручань на дихальних шляхах, у тому числі для ендоскопічних терапевтичних, діагностичних процедур й обстежень з метою виявлення анатомічних особливостей дихальних шляхів, інтубації трахеї/бронхів і відновлення їхньої прохідності.  

Інші новини