Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Ігоря Кузіна обрали заступником голови Європейської мережі Міжнародної асоціації національних інститутів громадського здоров’я
11.05.2021
17:44

Ігоря Кузіна обрали заступником голови Європейської мережі Міжнародної асоціації національних інститутів громадського здоров’я

Ігор Кузін, заступник генерального директора Центру громадського здоров’я, обраний заступником голови Європейської мережі Міжнародної асоціації національних інститутів громадського здоров’я (IANPHI).

10 травня 2021 року Європейська мережа IANPHI повідомила про обрання нового керівництва організації на наступні два роки. Вибори відбувалися шляхом онлайн-голосування з 3 до 7 травня. На посаду голови обрали доктора Трюгве Оттерсена (виконавчого директора Норвезького інституту громадського здоров’я), а доктора Ігоря Кузіна — його заступником.

«Європейська регіональна мережа IANPHI була створена у 2018 році. Зараз вона складається з 35 членів — національних організацій у сфері громадського здоров’я. Саме тому, обрання України до керівного складу цієї мережі є надважливим кроком у міжнародній співпраці і визнанням вірного вектора розвитку системи громадського здоров’я. Ми будемо обіймати цю посаду до 2023 року. Впродовж цього часу на засіданнях Європейської мережі будуть обговорюватися механізми збору та обміну інформацією між Європейськими інституціями та сформовані мережі для побудови та зміцнення партнерських відносин. Це відкриває великі перспективи посилення співпраці та взаємодії з інститутами громадського здоров’я європейського регіону», — коментує Ігор Кузін.

Довідково:

Міжнародна асоціація національних інститутів громадського здоров’я (IANPHI) — всесвітня асоціація, яка зміцнює глобальний вплив громадського здоров’я завдяки створенню, залученню та трансформації національних інститутів громадського здоров’я у світі. IANPHI покращує стан здоров’я у світі, використовуючи досвід та експертизу своїх організацій-членів для побудови надійних систем громадського здоров’я.

Організація була заснована у 2006 році для відповіді на нові виклики у галузі охорони здоров’я та нові загрозия через побудову глобальної спільноти. Наразі організація налічує 110 організацій-членів — національних інститутів громадського здоров’я — у 95 країнах, що охоплюють понад п’ять мільярдів людей на п’яти континентах.

Центр громадського здоров’я України є національним членом асоціації з 2016 року.

Інші новини