Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Ігоря Кузіна включили до складу Комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО
11.12.2020
13:08

Ігоря Кузіна включили до складу Комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО

Ігор Кузін, в. о. генерального директора Центру громадського здоров’я України, увійшов до оновленого складу Комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді національної безпеки і оборони України. Таке рішення затверджено Указом Президента від 10 грудня 2020 року № 560/2020.

Комісія є робочим органом РНБО та майданчиком для професійного обговорення викликів у сфері біобезпеки та біологічного захисту і готує рекомендації для керівництва держави щодо захисту населення України від біологічних загроз.

Основними завданнями Комісії є:

1) аналіз стану систем біобезпеки та біологічного захисту;

2) прогнозування та виявлення потенційних і реальних загроз біологічного походження національній безпеці України;

3) розроблення концептуальних засад і пропозицій щодо забезпечення біобезпеки та біологічного захисту;

4) узагальнення міжнародного досвіду у сфері забезпечення біобезпеки та біологічного захисту;

5) підготовка для Ради національної безпеки і оборони України пропозицій щодо біобезпеки та біологічного захисту.

«Наше завдання зараз — бути на крок попереду у знаннях та діях. Сучасні загрози та поява нових ризиків глобального характеру, як-от COVID-19, вимагають консолідації зусиль держави, суспільства, міжнародної спільноти для вирішення питань в галузі нерозповсюдження та протидії біологічним загрозам. Ми в Центрі громадського здоров’я активно працюємо у напрямку біобезпеки та біозахисту, зокрема втілюємо відповідну Стратегію за принципом «Єдине здоров’я» разом з іншими держорганами та партнерами. Участь у роботі Комісії дасть змогу краще координувати процеси і досягати ефективніших результатів у цьому напрямку», — наголошує Ігор Кузін.

Загалом до складу Комісії увійшли 37 членів — національні експерти, епідеміологи, представники наукових інститутів та вищих навчальних медичних закладів, керівники профільних державних інституцій і центральних органів виконавчої влади, зокрема заступники міністра охорони здоров’я та голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Інші новини