Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
05.02.2020
18:42

Інформація про підтверджені випадки коронавірусної інфекції на круїзному лайнері

Національний координатор з Міжнародних медико-санітарних правил в Японії повідомив Центр громадського здоров’я України про те, що Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії визначило спалах нового коронавірусу (2019-nCoV) на круїзному лайнері, який здійснює рейс без заходу у порти України.

Влада Гонконгу повідомила про випадок захворювання 2-го лютого, спричиненим вірусом 2019-nCoV, у пасажира, який був на борту лайнера у період з 20-го січня 2020 року. Пасажиру 25 січня діагностовано nCoV після висадки у Гонконзі. 

На основі цієї інформації, з 4-го лютого Міністерство поставило судно на карантин та проводить ПЛР-дослідження для пасажирів та екіпажу, які контактували з підтвердженим випадком та мають лихоманку або респіраторні симптоми.

Національний координатор з ММСП Японії  повідомив 5-го лютого про 25 громадян України, які перебувають на борту вказаного круїзного лайнера. 

Було відібрано зразки у 237 пасажирів та членів екіпажу, послідовно проводиться їх дослідження. Наразі отримано результати тестування для 31 зразку, 10 з яких виявились позитивними на 2019-nCoV.

Наразі Центр громадського здоров’я з’ясовує інформацію про наявність громадян України серед вказаних 10-ти підтверджених випадків.

Міністерство охорони здоров’я Японії переводить пацієнтів із підтвердженою інфекцією нового коронавірусу до діагностичних лікарень в Японії та здійснює протиепідемічні заходи на судні. Інші пасажири-члени екіпажу, у тому числі ті, хто очікує результатів, повинні залишатися на судні щонайменше 14 днів.

Сьогодні Центр громадського здоров’я України направив інформаційного листа на Прикордонну службу України з інформуванням про цю ситуацію для координації і злагодженості дій з метою проведення відповідних заходів реагування.

Інші новини