Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
04.10.2021
09:48

Кожен має силу зупинити туберкульоз

Таким був головний посил забігу, який відбувся 3 жовтня на Хрещатику в рамках командної дистанції 5 км на Kyiv Nova poshta halfmarathon. Захід мав привернути увагу громадськості до проблем туберкульозу в Україні.
 
Нагадаємо, що питання протидії ТБ в Україні є одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я. Україна входить до п’яти країн світу з найвищим тягарем мультирезистентного (стійкого до ліків) туберкульозу.  Особливо загрозливим є несвоєчасне звернення хворих по медичну допомогу, пізнє виявлення ТБ і поєднаних форм ВІЛ/ТБ. Не в останню чергу негативно впливає на це і потужний бар'єр стигми, тобто упереджене ставлення до діагнозу «туберкульоз», а відтак і хибні уявлення про хворобу і її небезпеку. 
 
Саме для того, щоб привернути увагу суспільства до туберкульозу, центральними вулицями Києва відбувся забіг #Маю силу — Stop TB, співорганізатором якого став Центр громадського здоров'я. 
 
Сотні бажаючих з різних куточків світу долучились до заходу, щоб продемонструвати своє толерантне ставлення до людей, які мають туберкульоз та запевнити всіх свідків події у тому, що кожен з нас має потенціал до подолання епідемії — звертаючи увагу на стан свого здоров'я, звертаючись вчасно до лікарів та прислухаючись до їх професійних настанов у випадку виявлення хвороби.

Інші новини