Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Куріння є фактором ризику для будь-якої інфекції нижніх дихальних шляхів, а вірус, який спричинює COVID-19, вражає насамперед дихальну систему
19.03.2020
12:38

Куріння і COVID-19

За інформацією ВООЗ, люди із серцево-судинними та респіраторними захворюваннями (спричиненими зокрема курінням) мають високий ризик розвитку важких симптомів COVID-19.

Дослідження 55 924 лабораторно підтверджених випадків у Китаї показують, що показник смертності для пацієнтів із COVID-19 значно вищий серед хворих із серцево-судинними захворюваннями, діабетом, гіпертонією, хронічними респіраторними захворюваннями або раком, ніж у тих, хто не мав хронічних захворювань раніше.

Куріння є фактором ризику для будь-якої інфекції нижніх дихальних шляхів, а вірус, який спричинює COVID-19, вражає насамперед дихальну систему і часто спричиняє легке та важке ураження дихальних шляхів. Утім, COVID-19 є нещодавно виявленим захворюванням, тож безпосередній зв’язок між курінням і недугою ще не доведено.

Але очевидний взаємозв’язок між COVID-19 і здоров’ям серцево-судинної системи, а куріння є основною причиною серцево-судинних захворювань у всьому світі. Слабшу серцево-судинну систему мають хворі на COVID-19 із курінням в анамнезі. Це може зробити пацієнтів-курців сприйнятливими до важких симптомів, а отже збільшити ймовірність смерті.

Більше читайте у дослідженні: http://www.emro.who.int/tfi/know-the-truth/tobacco-and-waterpipe-users-are-at-increased-risk-of-covid-19-infection.html

Інші новини