Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Лабораторії та медзаклади отримали сучасне обладнання й генератори за підтримки Світового банку
29.01.2024
12:41

Лабораторії та медзаклади отримали сучасне обладнання й генератори за підтримки Світового банку

Лабораторії Центру громадського здоров’я та обласних центрів контролю та профілактики хвороб отримали сучасне обладнання, яке поліпшить проведення вірусологічної діагностики. А до десятків медзакладів поставили дизельні генератори.

Постачання відбулось у межах проєктів Міністерства охорони здоров’я та Світового банку "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей" та "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні".

До ОЦКПХ та центрів громадського здоров’я поставили 27 автоматичних станцій для вилучення РНК, боксів біобезпеки й безперервного живлення, ПЛР-боксів. Також для фахівців провели онлайн-тренінги, як використовувати це обладнання. 

Нагадаємо, дослідження РНК та ДНК вірусів проводиться для діагностики ВІЛ, вірусних гепатитів, коронавірусу SARS-Cov2, вірусу грипу тощо. А нове поставлене обладнання поліпшить цей процес.

Також на початку 2024 року понад 20 українських медзакладів отримали дизельні генератори, які забезпечать резервне енергопостачання у разі надзвичайної ситуації через атаки росії.

 

Інші новини