Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Майже 6000 щеплень внутрішньо переміщеним особам зробили в червні у 8 регіонах України за підтримки ВООЗ
25.07.2022
16:02

Майже 6000 щеплень внутрішньо переміщеним особам зробили в червні у 8 регіонах України за підтримки ВООЗ

Обласні Центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України у 8 регіонах здійснили в червні 5747 щеплень внутрішньо переміщеним особам, 2689 з них — проти COVID-19. Імунізація ВПО здійснюється за підтримки ВООЗ в Україні.

«Зараз вкрай важливо забезпечити людей захистом від вакцинокерованих інфекційних захворювань, зокрема, COVID-19. Через розміщення ВПО в місцях компактного проживання зростають ризики, і вчасна профілактика може вберегти їхні життя та здоровʼя», — зауважив доктор Ярно Хабіхт, голова ВООЗ в Україні.

«Для захисту українців від вакцинокерованих інфекцій маємо використовувати всі можливості. Наразі це один із пріоритетів політики у сфері охорони здоров’я, адже війна — ідеальне середовище для поширення інфекційних захворювань», — заявив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Інфекційні захворювання, як кір, краснуха, поліомієліт, дифтерія, кашлюк, можуть швидко поширюватись. Єдиний спосіб захиститися від цих інфекційних захворювань і запобігти розвитку небезпечних ускладнень — щеплення. Усі вакцини за національним календарем щеплень доступні та безоплатні.

«Доступність медичних послуг для внутрішньо переміщених людей, зокрема, до вакцинації, захистить усе населення країни від можливих спалахів. Лише імунізація та великі охопленя захистять людей від ризиків», — зауважила доктор Вусала Аллахвердієва, технічна спеціалістка з питань хвороб, які попереджаються вакцинами, та імунізації ВООЗ в Україні.

Зараз активну роботу з вакцинації ВПО за підтримки ВООЗ розгорнули Львівська, Рівненська, Волинська, Закарпатська, Чернівецька, Кіровоградська, Вінницька та Тернопільська області.

«В період війни небезпека інфекцій зростає. Внутрішньо переміщені особи є найбільш уразливі. Допомогти їм це зрозуміти і скористатися дієвим засобом профілактики — вакцинацією, це і є завданням команди фахівців ЦКПХ МОЗ та закладів охорони здоров’я, яке ми виконуємо за підтримки ВООЗ», — прокоментувала цю роботу Наталя Іванченко, голова ДУ «Львівський ЦКПХ МОЗ України».

Вакцинація ВПО здійснюється за підтримки ВООЗ у партнерстві з Європейським Союзом та USAID.

Інші новини