Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
На круїзному лайнері Diamond Princess виявили інфікованих 2019-nCoV громадян України
10.02.2020
13:41

На круїзному лайнері Diamond Princess виявили інфікованих 2019-nCoV громадян України

5 лютого 2020 року Національний координатор з Міжнародних медико-санітарних правил у Японії повідомив Центр громадського здоров’я України про те, що Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії визначило спалах нового коронавірусу (2019-nCoV) на круїзному лайнері, який здійснює рейс без заходу у порти України.

У повідомленні йшлося про те, що на цьому круїзному лайнері перебуває 25 громадян України, усі вони є членами екіпажу.

З 4 лютого Міністерство поставило судно на карантин тривалістю 14 днів і здійснює лабораторні дослідження для пасажирів та екіпажу, які контактували з підтвердженим випадком (439 осіб).

Станом на 10 лютого отримано результати досліджень усіх 439 зразків, що дало можливість виявити 135 осіб, інфікованих вірусом 2019-nCoV. Зокрема, захворіли двоє громадян України.

Наразі українці зняті з лайнера та перевезені до японської лікарні столичного регіону. Там вони перебуватимуть в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів.

Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії проводить другий раунд відбору зразків серед тих пасажирів та членів екіпажу, хто тісно контактував з нововиявленими захворілими особами і тими, у кого виникли характерні симптоми.

Інші новини