Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
сервіс help now
09.05.2022
20:34

Не час чекати – допоможи зараз!

Неурядові українські, регіональні, міжнародні організації у співпраці з державними установами в Україні, в тому числі Центром громадського здоров'я, організували екстрений сервіс для допомоги українцям з доступом до лікування ВІЛ, ТБ, гепатиту в Україні і по всьому світу – HelpNow.

Сервіс HelpNow було запущено 1 березня 2022 року у відповідь на кризову ситуацію, що склалась від моменту початку війни росії в Україні. Наразі реалізується в рамках проекту «Реагування на надзвичайну ситуацію, що склалася у зв’язку з війною з метою підтримки внутрішньо переміщених осіб в межах України та українських біженців за кордоном – представників ключових груп населення», що координує команда Альянс Консалтансі.

Сервіс HelpNow надає інформацію українцям як отримати доступ до АРТ, ЗПТ, протитуберкульозних препаратів, ліків від вірусного гепатиту та ментальну допомогу як в Україні, так і за кордоном.  За перших два місяці роботи було прийнято понад 850 заявок з 35 країн усього світу. Відсоток скоординованих кейсів становить 94%. Найбільша кількість запитів від представників ключових груп надходить з Польщі, Німеччини, Чехії, Італії, Нідерландів та Іспанії.

Сервіс активно та безперестанно співпрацює з провідними урядовими та громадськими організаціями, ООН-агенціями й активістами як на національному, так на регіональному й міжнародному рівнях.

Команда HelpNow практикує максимально пацієнт-орієнтований підхід з метою комплексного забезпечення потреб своїх клієнтів. Кожна заявка розглядається індивідуально. 

Для отримання допомоги достатньо відправити запит на один із наступних контактів:

Так як команда сервісу працює в режимі нон-стоп, щоб допомогти кожному, хто потребує доступу до лікування ВІЛ, ТБ, ЗПТ, ВГ та супутніх послуг, для покращення якості сервісу важливий зворотній зв'язок від пацієнтів. Це допоможе краще зрозуміти потреби спільноти  і розширити послуги. 

Для цього можна долучитись до анонімного експрес-опитування за посиланням 

https://forms.gle/b4TaycPieRimkPJ28

Інші новини