Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ліквідуємо туберкульоз
19.06.2022
08:18

Новий імідж протитуберкульозної служби – ні кроку назад

Протитуберкульозна служба України – це міцний колектив унікальних за навичками і досвідом професіоналів, відданих справі людей, які із року в рік змінюють не тільки життя пацієнтів на краще, а й формують новий імідж медичного працівника.

Стратегія ВООЗ щодо ліквідації туберкульозу основана на впровадженні 3 базових компонентів – інтегрована і орієнтована на потреби людей медична допомога і профілактика, смілива політика, інтенсифікація досліджень і інновацій. Ці компоненти адаптовані і в національній політиці протидії туберкульозу. 

Перспективне бачення стратегії ліквідації туберкульозу: світ вільний від туберкульозу – нульовий рівень смертності, захворюваності та нуль страждань, спричинених туберкульозом.

І вся сфера боротьби з туберкульозом в Україні вже тривалий час перебуває у постійній трансформації – змінюються підходи до лікування, діагностики, ставлення до людей, які стикнулися з хворобою. Для нас інновації стали не просто гарним словом, а стилем мислення і орієнтиром. 

І разом з цим йде робота над зламом стереотипів, які оточували напрямок протитуберкульозної діяльності. Її сприйняття суспільством є невід'ємним від сприйняття особливостей самого захворювання, тому так важливо закладати нові сенси в усе, що дотичне до слова «туберкульоз». Сьогодні це не менш важливо, адже ворог намагається нас зламати, відкинути у наших надбаннях назад, перекреслити всі ті зусилля, які докладали у подолання туберкульозу фтизіатри, медичні сестри, лаборанти, соціальні працівники, талановиті менеджери лікарень та всі, хто дотичний до такої важкої праці. 

Саме тому, Центр громадського здоров'я презентує єдину унікальну візуальну стилістику та брендинг для реалізації заходів щодо зменшення тягаря туберкульозу в Україні. Його основна ідея полягає в тому, щоб передати важливість і єдність трьох етапів у боротьбі з туберкульозом: діагностики, лікування, профілактики. В реалізації брендингу віддано перевагу легким та необтяжливим для сприйняття кольорам, щоб туберкульоз не асоціювався з приреченістю, а сприймався виключно через призму надії, як захворювання, яке можна перемогти і прожити повноцінне життя. 

І ми сподіваємось, що такий елемент роботи Центру громадського здоров'я допоможе сформувати у суспільства толерантне ставлення до людей, які лікують туберкульоз, та відповідальне ставлення до самих себе. Адже здорова нація  – це щаслива нація!

 

Інші новини