Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Онлайн дискусія до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками ​​та їх незаконним обігом
23.06.2022
10:18

Онлайн дискусія до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками ​​та їх незаконним обігом

26 червня світ відзначає Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом. Його мета — привернути увагу суспільства до цієї глобальної проблеми та посилити відповідь на негативні наслідки для здоров’я людей.

Україна наразі переживає повномасштабне вторгнення російської федерації. Це призводить до негативних наслідків у всіх сферах нашого життя. Підвищення рівня стресу, тривожності може впливати на ризик розвитку проблем із вживання психоактивних речовин (наркотиків та алкоголю).

Як розпізнати та подолати наслідки вживання наркотиків, які основні тенденції в Україні? Про це та інше запрошуємо поговорити під час онлайн дискусії щодо проблем та наслідків вживання психоактивних речовин.

Дата: 27 червня 2022 року

Час: 14.00–16.00

  • Яка ситуація щодо вживання наркотиків у м. Київ.
  • Досвід вживання наркотиків та подолання залежності завдяки лікуванню. Історії успіху пацієнтів ЗПТ.
  • Що таке стратегія зменшення шкоди та як саме вона допомагає рятувати життя людям, які вживають наркотики.
  • Психічне здоров’я та вживання психоактивних речовин. Посттравматичний стресовий розлад та розлади пов’язані із вживанням речовин.

Нашими спікерами будуть:

  • Гела Каландія, лікар психіатр-нарколог, завідувач амбулаторним відділенням ЗПТ у КНП «Київська міська наркологічна клінічна лікарня «Соціотерапія»;
  • Тетяна Лебедь, Голова Правління БО БФ «Надія та Довіра», керівниця проекту «Підтримка національної гарячої лінії з питань наркозалежності і ЗПТ і розширення програм ЗПТ у м. Київ», директорка ВОНЖ «ВОНА»;
  • Ольга Горбатюк, директорка ВБФ «ДРОП ІН ЦЕНТР»;
  • Віталій Климчук, доктор психологічних наук, провідний науковий співробітник Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, координатор з розвитку послуг з психічного здоров’я в громадах проєкту «Психічне здоров’я для України», експерт з психічного здоров’я для Українського офісу Ради Європи, ОБСЄ, Центру громадського здоров’я.

Модераторка заходу:

  • Ірина Іванчук, кандидат психологічних наук, начальниця відділу управління та протидії вірусним гепатитам та опіоїдної залежності Центру громадського здоров’я.

Трансляція наживо буде доступна на сторінках ЦГЗ у Facebook та YouTube.

Інші новини