Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
13.01.2021
14:20

Оновлено правила припинення самоізоляції осіб, які прибули з тимчасово окупованих територій

5 січня 2021 року Кабінет Міністрів України Постановою про карантин вніс зміни до правил припинення самоізоляції осіб, які прибули з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, АР Крим та м. Севастополя.

Постановою передбачається, що для протидії поширенню COVID-19 та моніторингу самоізоляції для осіб, які прибувають із тимчасово окупованих територій, використовується електронний сервіс «Вдома». У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка особа підлягає обсервації.

Згідно з оновленим алгоритмом самоізоляції не підлягають особи (якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою):

  • особи, які не досягли 12 років;
  • особи, які мають намір вступити до закладів освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;
  • здобувачі освіти, які навчаються в закладах освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;
  • один з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників, інших законних представників чи інших осіб, уповноважених одним із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників, які супроводжують осіб, зазначених вище підпунктах;
  • працівники представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні.

Самоізоляція припиняється за таких умов:

  • після 14 днів (термін самоізоляції) у разі відсутності симптомів;
  • після отримання негативного результату ПЛР-тесту;
  • після отримання негативного результату експрес-тесту на визначення антигена, який проведено після перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території та виїзду з них.

Послуги з тестування експрес-тестами на визначення антигену будуть безкоштовними для громадян України. Наказом МОЗ № 19 від 11 січня 2021 року розподілена партія експрес-тестів у кількості 1,8 млн.

Забезпечення функціонування пунктів тестування на контрольних пунктах в’їзду на тимчасово окуповані території покладено на Донецьку, Луганську, Херсонську обласні державні адміністрації.

Інші новини