Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Отримати перший е-рецепт тепер можна без візиту до лікаря
20.10.2023
13:48

Отримати перший е-рецепт тепер можна без візиту до лікаря

Відтепер в Україні перший електронний рецепт можна отримати без візиту до лікаря. Раніше це можна було зробити лише за наявності гострих чи хронічних захворювань. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

"Це означає, що навіть якщо пацієнт звертається до лікаря дистанційно вперше, лікар має право ухвалити рішення про виписування електронного рецепта на ліки без проведення особистого прийому пацієнта. Виняток — пацієнти, які проходять замісну підтримувальну терапію", - пояснюють у МОЗ.

У своєму рішенні лікар має спиратися на отримані від пацієнта дані про його поточний стан, скарги, а також відомості з його первинної облікової медичної документації. Крім того, він обов’язково має внести медичні записи про таку взаємодію до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ).

Раніше ЦГЗ повідомляв, що строк дії електронних рецептів на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власний кошт, збільшили до 90 календарних днів замість 30, як було раніше.

Читайте також:

Електронний рецепт на антибіотики: усе, що потрібно знати пацієнту

З квітня 2023 для придбання рецептурних препаратів, які відпускались за паперовим рецептом, додається цифровий інструмент. Відповіді на питання, що найбільше хвилюють українців

Інші новини