Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
30.07.2020
12:19

Посилення роботи у сфері контролю над тютюном у регіонах

Центр громадського здоров’я України провів навчальні семінари «Контроль над тютюном в Україні: досягнення, проблеми, перспективи. Можливості регіонального рівня» у Херсоні та Рівному. 

Учасники семінару — члени регіональних груп з контролю за тютюном, які створені при Херсонській та Рівненській ОДА. Це фахівці, які долучені до реалізації Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну.

Заходи проводилися у співпраці з місцевими центрами громадського здоров’я та обласними державними адміністраціями у рамках «Посилення реалізації РКБТ ВООЗ в Україні». 

Під час семінарів з учасниками обговорювали досягнення та проблеми у сфері контролю за тютюном у світі та в Україні, а також можливості регіонального рівня у реалізації заходів для скорочення поширення куріння. 

Учасники ознайомилися з підходами та особливостями розробки стратегій у сфері контролю над тютюном. Планується створити регіональні стратегії для Херсонської та Рівненської областей. 

Розробка та запровадження національних та регіональних стратегій з контролю за тютюном дозволяє структурувати роботу, ефективно розподіляти обов’язки між організаціями та виконавцями, а також фіксувати часовий план виконання конкретних заходів та моніторинговий план для оцінки результатів. 

Стратегії, розроблені у Херсонській та Рівненській областях, можуть стати моделлю для інших регіонів.

Нагадаймо, проєкт «Посилення реалізації РКБТ ВООЗ в Україні» (серпень 2019 р. – липень 2021 р.) впроваджується Центром громадського здоров’я України за донорської підтримки Міжнародного Союзу із боротьби з туберкульозом та захворюваннями легень.

Інші новини