Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ЦКПХ підвищують свій потенціал за напрямом інфекційного контролю
09.02.2024
09:26

Профілактика інфекцій та інфекційний контроль: ЦКПХ отримали нове обладнання та пройшли тренінг

Обласні та Київський міський центри контролю та профілактики хвороб МОЗ отримали нове обладнання, яке необхідне для покращення впровадження та оцінки інженерних заходів інфекційного контролю та респіраторного захисту. 

Анемометри, ванеометри, лазерні далекоміри та комплекси для проведення якісного фіт тестування вже доставлено в усі області України, а найближчим часом очікується доставка й УФ-радіометрів. 

Це стало можливим за підтримки організації PATH у рамках проекту "Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні".

Крім того, фахівці відділів інфекційного контролю ЦКПХ пройшли триденні тренінги "Оцінювання інженерних заходів інфекційного контролю: вентиляції та УФБ – випромінювання. Робота з приладами", які відбулися на базі Дніпровського міжрегіонального тренінгового центру за сприяння організації PATH. Тепер фахівці ВІК ЦКПХ зможуть більш комплексно організовувати впровадження заходів з профілактики інфекцій та інфекційного контролю на рівні своїх регіонів.

Центр громадського здоров’я висловлює свою повагу та подяку партнерам за допомогу та підтримку у розбудові системи громадського здоров’я в частині профілактики інфекцій та інфекційного контролю, а також велика подяка керівництву та працівникам КНП "Міська дитяча клінічна лікарня №6" Дніпровської міської ради, на базі якого проводилася практична частина вищезазначених тренінгів.

Інші новини