Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
#ПрофілактикаРятуєЖиття: у Маріїнському парку проведуть скринінг на діабет для всіх охочих
23.05.2023
18:10

#ПрофілактикаРятуєЖиття: у Маріїнському парку проведуть скринінг на цукровий діабет для всіх охочих

У середу, 24 травня, у день доступу до допомоги в рамках Європейського тижня громадського здоров'я пройде безкоштовний діабетичний скринінг для населення та вимірювання тиску у виїзному пункті доступу в Києві. З 10:30 у Маріїнському парку пройти скринінг зможе кожен відвідувач за бажанням. Заходи, спрямовані на профілактику неінфекційних захворювань, також пройдуть також у регіонах. 

В Україні Тиждень громадського здоров’я проходить під гаслом #ПрофілактикаРятуєЖиття. Достеменно відомо, що більшість випадків цукрового діабету 2 типу пов’язані з надлишком ваги та браком фізичної активності. А запобігти йому можна у 80% випадків завдяки профілактиці. Цукровий діабет 2 типу призводить до серйозних пошкоджень серця, кровоносних судин, очей, нирок і нервів. Дорослі люди з цією хворобою мають ризик розвитку інфаркту та інсульту у 2-3 рази вище за інших. 

У ході акції Міністерство охорони здоров’я України та Центр громадського здоров'я також проведуть спільний брифінг стосовно змін у системі громадського здоров'я, програми медичних гарантій, передачі функцій з імунопрофілактики Центрам контролю та профілактики та стратегії боротьби з неінфекційними захворюваннями. 

Місце проведення: Маріїнський парк (пішохідна зона, точка “Спільно” біля дитячого майданчику) 

Формат: скринінг на діабет для населення та вимірювання артеріального тиску у пересувній точці контролю та профілактики хвороб. 

Час: захід стартує о 10:30 

Учасники: Фахівці Київського міського центру контролю та профілактики хвороб та фахівці Міжнародної діабетичної асоціації

 

Інші новини