Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Ранковий забіг до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами
19.07.2021
14:38

Ранковий забіг до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами

Біжи — гепатит переможи! Забіг на 5 кілометрів літнім ранком, пункти із безкоштовним тестуванням та консультацією у лікаря, а також неймовірна атмосфера позитивних та активних людей навколо 🏃🏃‍♂️🏃‍♀️

31 липня на Трухановому острові відбудеться забіг до Всесвітнього дня боротьби із вірусними гепатитами. «Біжи — гепатит переможи!» — це не лише назва забігу, а й заклик до киян та гостей міста долучитися до події, аби підтримати діалог про вірусні гепатити.

Цей забіг-діалог відбудеться з ініціативи Центру громадського здоров’я у партнерстві із дружніми громадськими та благодійними організаціями.

Сайт забігу: https://zabig.kyiv.ua 

Завітайте на сайт, щоб отримати ще більше інформації про забіг, а також програму заходу. Після реєстрації на сайті ви отримаєте номер учасника забігу. 

Початок реєстрації на Трухановому острові о 8 ранку, а об 11 ранку вибігаємо! Довжина маршруту: 5 км — зі стартом та фінішем в одній точці.

Подія у Facebook: https://bit.ly/2UY0Kfn

Окрім забігу як такого, гості заходу можуть відвідати пункти з тестуванням на вірусні гепатити, ВІЛ та інші захворювання, отримати консультацію лікаря та дізнатися цікаву інформацію про вірусні гепатити: що це таке, як захиститися від вірусу та чому не варто боятися цього захворювання у 21 столітті, коли вже існують ефективні ліки. 

Також до і після забігу подію зі сцени супроводжуватиме ведучий та диджей, тож гості забігу, які прийшли передусім підтримати своїх спортивних близьких, не сумуватимуть! 

Якщо ви не в Києві, але хочете долучитися до забігу, у нас є для вас пропозиція. Завантажуйте будь-який додаток для бігу та діліться в соцмережах скрінами після вашого забігу із тегом Центру громадського здоров’я та хештегом #тестуйся_лікуйся.

 

Коротка довідка про вірусні гепатити: 

Гепатит — це захворювання печінки запального характеру, як правило, вірусного походження. Він розвивається через ураження вірусом гепатиту, деякі інфекційні захворювання, токсичні речовини, медикаменти та аутоімунні захворювання. Поговоримо про вірусні гепатити.

Розрізняють п’ять основних типів:  А, В, С, D і Е. Усі типи вірусів спричиняють захворювання печінки, але між ними є істотна різниця. Про це, а також про профілактику, тестування та лікування, читайте за посиланням.

Вірусний гепатит — це захворювання, яке, на жаль, стигматизоване в нашому суспільстві. Люди, які мають гепатит, зазвичай не розповідають про свій діагноз. Вони можуть приховувати свій позитивний статус навіть від близьких та друзів, адже бояться негативної реакції оточення.

Тому говорити вголос про вірусний гепатит означає нормалізувати його та дати людям, які мають гепатит, відчуття підтримки та безпеки. А на забігу ми не лише говоритимемо вголос про гепатити, ми бігтимемо, щоб перемогти їх. 

Інші новини