Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
06.12.2019
16:32

Референс-лабораторія ЦГЗ успішно пройшла раунд зовнішнього оцінювання якості лабораторних досліджень

Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України бере участь у програмах ВООЗ. Раунд зовнішнього оцінювання якості лабораторних досліджень щодо визначення вірусів грипу передбачає отримання 10 кодованих зразків із різними типами вірусів грипу, а саме: вірусів грипу типу А (Н1)pdm09, А (Н3), А (Н5), а також вірусів грипу типу В різних генетичних ліній.

У травні 2019 року було отримано та опрацьовано контрольну панель, надіслану ВООЗ через Centre of Health Protection. Він виконує функцію провайдера під час зовнішнього оцінювання якості лабораторних  досліджень для визначення вірусів грипу типів А та В молекулярно-генетичними методами із використанням полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР).    

За результатами оцінювання виконання тестів вірусологічна референс-лабораторія ЦГЗ, яка входить до Глобальної мережі з питань нагляду за грипом, отримала від ВООЗ сертифікат про успішне проходження раунду зовнішнього оцінювання якості лабораторних досліджень щодо визначення вірусів грипу методом ПЛР.

Інші новини