Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
23.04.2021
11:35

Роман Родина виступить на зустрічі UNAIDS присвяченій ВІЛ/СНІД

Сьогодні розпочнеться міжнародна зустріч High-Level Meeting on HIV/AIDS для обговорення питань ВІЛ/СНІД в світі. Представником від України буде Роман Родина, генеральний директор Центру громадського здоров’я. 

Ініціатором  High-Level Meeting on HIV/AIDS став Президент Генеральної Асамблеї ООН. HLM проведе моніторинг прогресу виконаних зобов'язань, прийнятих у Політичній декларації 2016 року, дасть рекомендації й нові зобов'язання для прискорення припинення епідемії СНІДу до 2030 року. 

Роман Родина виступить на панелі «Оснащення й підтримка ефективної відповіді на ВІЛ, інтеграція її до системи охорони здоров’я, розвитку, соціального захисту, гуманітарних установ та реагування на пандемію» о 22:00. Розповість, зокрема, про кроки уряду країни для подолання поширенню ВІЛ\СНІДУ з 2016 по 2021 рр, а також про співпрацю з міжнародними фондами в цьому напрямку.

Нагадаємо, що у 2016 році Генеральна асамблея ООН створила політичну декларацію «Прискореними темпами до активізації боротьби з ВІЛ та припинення епідемії СНІДу до 2030 року». Україна активно долучається до цієї ініціативи.

Переглянути трансляцію можна за посиланням: webtv.un.org.

Початок виступу Романа Родини о 22:00.


 

Інші новини