Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Розбудова Центру громадського здоров’я МОЗ України
20.10.2016
12:29

Розбудова Центру громадського здоров’я МОЗ України

19 жовтня 2016 року відбувся робочий візит до м. Львова заступника Міністра охорони здоров’я України  з питань європейської інтеграції Оксани Сивак, Генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Наталії Нізової та в.о. Директора ДУ «Український науково-дослідний протичумний інститут ім. І.І. Мечникова МОЗ України» Євгена Дикого.

Відповідно до Концепції розвитку системи громадського здоров’я в Україні та принципів децентралізації, дієві кроки щодо раціонального використання ресурсів та обґрунтованого розподілу функцій мають активно впроваджуватися як на національному, так і регіональному рівнях.

Під час візиту фахівці ознайомилися з поточною діяльністю ДУ «Львівський науково-дослідний інститут епідеміології та гігієни МОЗ України», який має посилити свою роль у розбудові  системи  біологічної безпеки країни та Львівського обласного лабораторного центру, діяльність якого  забезпечує наступність та сталість заходів з епідеміологічного моніторингу інфекційних захворювань в Україні на національному та регіональному рівнях.

Під час зустрічей з колективами закладів,  обговорювалися програмні та правові аспекти діяльність цих інституцій на етапі приєднання та у складі  Центру громадського здоров’я МОЗ України,  а також  стратегічні напрямки розвитку їх потенціалу в тому числі із залученням міжнародної технічної допомоги в рамках виконання Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Розбудова  системи  громадського здоров’я є частиною зобов’язань України в рамках процесу Євроінтеграції. 

Інші новини