Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У ЦГЗ дослідили як з використанням відеозв’язку та телемедицини супроводжувати та моніторити лікування пацієнтів програми ЗПТ
07.10.2022
09:47

У ЦГЗ дослідили як з використанням відеозв’язку та телемедицини супроводжувати та моніторити лікування пацієнтів програми ЗПТ

Фахівці Центру громадського здоров’я спільно з Костянтином Думчевим, науковим директором Європейського інституту політики громадського здоров’я, дослідили інноваційні підходи до супроводу й моніторингу лікування людей із розладами психіки та поведінки внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів ЗПТ.

Поштовхом до цього стала пандемія COVID-19 і водночас розвиток інформаційних і мобільних технологій у медицині. І пацієнти ЗПТ, і медичний персонал, залучений до впровадження програми, опинилися в умовах, коли необхідно було дотримуватися карантинних заходів і продовжувати забезпечувати безперервність життєво необхідного лікування, і без того, досить уразливої категорії населення. А широкомасштабне вторгнення рф — лише підтвердило актуальність глибокого вивчення цього питання.

Так, предметом дослідження стало використання відеозв’язку та телемедицини для супроводу, лікування та контролю прийому препаратів ЗПТ людьми із розладами психіки та поведінки внаслідок вживання опіоїдів.

Ознайомитися зі звітом за результатом дослідження можна на сайті ЦГЗ: https://bit.ly/3RtKIRP.

Інші новини