Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
17.06.2022
16:23

У Києві зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції

За повідомленням Київського міського центру контролю та профілактики хвороб 17 червня 2022 року у Дарницькому районі Києва зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. 

За оновленою інформацією (станом на 22.06) по медичну допомогу звернулось двадцять чотири людини (двадцять один дорослий і троє дітей) – мешканці столиці та Київської області. За лабораторно підтвердженим діагнозом у дев'ятнадцятьох з них виділено бактерію Salmonella enteritidis гр. D, у однієї людини – Enterobacter cloacae, ще в однієї – Salmonella spp.

Постраждалі пов'язують своє захворювання із вживанням шаурми, придбаної в павільйоні, розташованому у Дарницькому районі. Фахівцями Київського міського центру контролю та профілактики хвороб розпочато епідрозслідування, визначається та впроваджується комплекс протиепідемічних і профілактичних заходів, списки контактних осіб уточнюються. Протиепідемічні заходи тривають. 

Нагадуємо, що гострі кишкові інфекції є одними з найпоширеніших інфекційних захворювань, що можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай ГКІ спричинено бактеріями або вірусами, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою. 

Будь ласка, не нехтуйте правилами особистої гігієни, стежте за якістю їжі та напоїв, які вживаєте, особливо в літній період, коли температура повітря підвищується, що загрожує безпеці зберігання харчових продуктів.

 

Інші новини