Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У школі в Хмельницькому зареєстрували спалах ГКІ: отруїлися 84 учні
09.09.2021
18:31

У школі в Хмельницькому зареєстрували спалах ГКІ: отруїлися 84 учні

За оперативним проміжним повідомленням від Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, у навчальному закладі м. Хмельницький зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції.

Захворіли діти 1–4 класів, усього вражено школярів з 18 класів. Усі захворілі діти харчувалися у шкільній їдальні.

У проміжному повідомленні станом на 9 вересня ідеться про отруєння 84 дітей і одного дорослого. Основні клінічні прояви: багаторазова блювота, діарея, підвищення температури тіла від 37 °С до 39 °С. Попередній діагноз — «харчова токсикоінфекція, гастроентероколіт».

11 захворілих осіб (10 дітей та 1 дорослий) госпіталізували в стані середньої важкості. В інших 74 пацієнтів — легкий перебіг захворювання.

Фахівці Хмельницького ЦКПХ розпочали епідеміологічне розслідування. Обстежено 11 працівників харчоблоку, взято 18 зразків харчових продуктів, 110 зразків змивів з об’єктів довкілля і 5 зразків водопровідної води для мікробіологічного дослідження.

У навчальному закладі та в домашніх осередках захворілих людей здійснено заключну дезінфекцію. Організовано медичне спостереження за контактними особами. Проведено бесіди з профілактики кишкових інфекцій.

Джерело збудника інфекції, причини спалаху та обставини, що сприяли його виникненню, — з’ясовують.

Інші новини