Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У столичному головпоштамті проведуть безкоштовне вимірювання рівня глюкози в крові до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом 
13.11.2023
11:32

У столичному головпоштамті проведуть безкоштовне вимірювання рівня глюкози в крові до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом 

У вівторок, 14 листопада, у приміщенні головпоштамту на Майдані Незалежності проведуть безкоштовне вимірювання рівня глюкози в крові в межах Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом. З 10:00 до 15:00 скринінг зможе пройти кожен відвідувач за бажанням. 

В Україні заходи до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом проходять під гаслом "Цукровий діабет — гіркий досвід". Достеменно відомо, що більшість випадків цукрового діабету 2 типу пов’язані з надлишком ваги та браком фізичної активності. А запобігти йому можна у 80% випадків завдяки профілактиці. Цукровий діабет 2 типу призводить до серйозних пошкоджень серця, кровоносних судин, очей, нирок і нервів. Дорослі люди з цією хворобою мають ризик розвитку інфаркту та інсульту у 2-3 рази вище за інших. 

У ході акції також можна буде пройти онлайн-тест на ризик виникнення цукрового діабету та отримати інформацію щодо корекції способу життя задля профілактики розвитку неінфекційних захворювань. 

Місце проведення: будівля головпоштамту (ст. м. Майдан Незалежності, вулиця Хрещатик, 22)

Формат: скринінг на цукровий діабет для населення. 

Час: захід стартує о 10:00 

Учасники: Центр громадського здоров’я, Укрпошта, Київський Благодійний Фонд "Діабетик". 

 

Інші новини