Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
УГКЦ та Центр громадського здоров’я продовжують  співпрацювати у 2023 році
31.01.2023
16:24

УГКЦ та Центр громадського здоров’я продовжують співпрацювати у 2023 році

Відбулася зустріч представників Центру громадського здоров’я та Української Греко-Католицької Церкви на якій обговорили перспективи співпраці та майбутньої взаємодії, зокрема проведення спільних подій. 

Новий 2023  рік буде сповнений викликів, але наша робота у сфері громадського здоров’я продовжується, як і співпраця з релігійними організаціями. Українська Греко-Католицька Церква взаємодіє з Центром у багатьох сферах, наприклад співпрацює щодо вакцинації проти COVID - 19, яка триває донині. 

«Ми продовжуємо підтримувати здорову душу та тіло наших парафіянин, приділяючи значну увагу їхньому здоров’ю. Пандемія COVID-19 не відступила, тому ми маємо робити усе можливе, щоб як можна більше людей вакцинувалося. Саме тому співпраця Центру громадського здоров’я та Української Греко-Католицької Церкви важлива та має розширюватися», — розказав отець Віталій Воєца, який є медичним капеланом та Головою Комісії Душпастирства Охорони Здоров'я Київської Архиєпархії УГКЦ.

Крім сприяння проведенню вакцинації проти коронавірусу SARS-CoV-2 в громадах Церквою, найближчим часом священники зможуть пройти дистанційне навчання.  Фахівці Центру розробляють онлайн курси для релігійних організацій. Перший курс буде присвячений COVID-19 та його профілактиці, другий — важливості вакцинації проти різних інфекційних захворювань та «календарю щеплень», третій —  постковідному синдрому та психічному здоров’ю під час війни. 

Курси будуть доступні на платформі дистанційного навчання Центру та розповсюджені серед священнослужителів Української Греко-Католицької Церкви та Православної Церкви України.  

«Ми плануємо надати усі необхідні матеріали, щоб священнослужителі УГКЦ мали можливість дізнатися більше про інфекційні захворювання та їхню профілактику, зокрема COVID-19 та постковідний синдром. Крім цього, неможливо оминути тему психічного здоров’я під час війни, адже дуже багато людей наразі потребують допомоги. Онлайн курси допоможуть священнослужителям використовувати свої знання при служінні та спілкуванні з військовими, внутрішньопереміщеними особами, парафіянами та усіма, хто цього потребуватиме», —  зазначив менеджер проєкту по розбудові співпраці з релігійними організаціями у сфері громадського здоров‘я Дмитро Россовський.

В межах зустрічі також обговорили майбутні спільні активності та публікації, які будуть виходити протягом 2023 року. 

Центр громадського здоров’я висловлює подяку священнослужителям ПЦУ та УГКЦ за допомогу та співпрацю у важливій справі покращення здоров’я населення України. 


 

Інші новини