Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Українців запрошують перевірити родимки онлайн 
19.05.2023
19:18

Українців запрошують перевірити родимки онлайн 

22 травня 2023 року в Україні пройде всеукраїнський соціальний проєкт – День діагностики меланоми, який проводиться щорічно у рамках панєвропейскої програми «Євромеланома». 

Починаючи з 2020 року День діагностики меланоми проводиться не лише офлайн, а і онлайн. Кожен українець з будь-якої точки України та світу має змогу пройти дистанційну діагностику родимок та підозрілих новоутворень шкіри безоплатно на порталі stop-melanoma.net

Онлайн-діагностика буде доступна на порталі три дні: з 20 до 22 травня 2023 року. Щоб пройти очний огляд і отримати консультацію лікаря потрібно завчасно записатись на прийом на порталі https://stop-melanoma.net/cities. Список лікарів та клінік-партнерів, що прийматимуть безкоштовно 22 травня 2023, постійно оновлюється. 

Учасниками програми є 30 європейських країн, серед яких і Україна. Програма спрямована на підвищення рівня обізнаності населення про таке небезпечне захворювання як меланома та об’єднання зусиль медичних працівників та засобів масової інформації у боротьбі зі смертністю від цього захворювання. 

Основні напрямки, за якими працює програма, це інформування суспільства про небезпеку родимки, що перероджується та спонукання медичних працівників до щорічних безкоштовних оглядів населення на предмет виявлення ранніх ознак захворювання. За попередні 13 років, в рамках проєкту, лікарі оглянули близько півмільйона громадян, виявивши при цьому понад 5 тисяч випадків онкологічних захворювань шкіри та врятувавши тисячі життів. 

Нагадаємо, меланома – злоякісне новоутворення шкіри. Одне з найбільш небезпечних захворювань серед усіх ракових захворювань шкіри, оскільки розповсюджується через лімфу і кров майже в усі органи. 1 травня стартував місяць обізнаності про меланому.


 

Інші новини