Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
УГКЦ висловилась щодо вакцинації громадян проти кору
18.09.2023
16:37

Українська Греко-Католицька Церква підтримує імунізацію громадян

Комісія Душпастирства Охорони Здоров’я Української Греко-Католицької Церкви підтримує імунізацію громадян та закликає всіх вірян об’єднати зусилля з метою збереження здорового генофонду України. 

"До нашого бажання гідно пережити всі лихоліття війни і мужньо вистояти під натиском ворожої агресії, повинне додатися також і турботливе дбання – наскільки це можливо серед наших теперішніх обставин життя – про здоров’я як особисте, так і наших близьких. Ми певні, що Уряд нашої держави робить усе можливе і неможливе для того, щоб належним чином забезпечити всім потребуючим можливість терапевтичного та медикаментозного лікування. Однак, враз із цим, кожному із нас не слід нехтувати і необхідністю  профілактичної взаємодії: через участь у різноманітних програмах вакцинації, особливу увагу слід приділити вчасній імунізації дітей різнорідних заходах з метою протидії небезпеці виникнення епідеміологічних ситуацій, як наприклад спалах кору тощо, а найголовніше – через тепле ставлення один до одного та створення радушної атмосфери міжособистісного спілкування, що не є неможливим навіть в контексті теперішнього життя нашого українського соціуму", — зазначають в комісії УГКЦ у справах Душпастирства охорони здоров'я. 

Нагадаємо, що кір – це небезпечне інфекційне захворювання, яке викликає ускладнення: пневмонію, отит (вушна інфекція), енцефаліт (запалення мозку), паненцефаліт (захворювання головного мозку). Згідно з Календарем профілактичних щеплень, дитина має отримати 2 дози вакцини КПК: у 12 місяців та в 6 років. 

Інфекція кору передається дуже швидко в місцях скупчення людей. Ліків від захворювання не існує, тому запобігти йому можна виключно за допомогою вакцинації. 

Щеплення можна отримати у педіатра або сімейного лікаря, дитячих точках "Спільно” у межах партнерства з UNICEF. Разом з цим, в Україні діють 312 мобільних бригад, які забезпечують виїзди до віддалених районів, організованих колективів та маломобільних осіб. Вакцина надається державою безоплатно для дітей і осіб з групи ризику. 

Інші новини