Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні середній по Європі показник нових випадків COVID-19
11.12.2020
14:58

В Україні середній по Європі показник нових випадків COVID-19

Як зазначає Центр економіки охорони здоров’я при Київській школі економіки (Kyiv School of Economics — KSE) у щотижневому Аналізі поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення COVID-19, кількість нових випадків у Європі стабілізувалася. У Північній Америці розпочався різкий підйом захворюваності після кількох тижнів стабілізації. США наздогнали Україну за кількістю нових випадків COVID-19. У Південній півкулі також стали більше хворіти на COVID-19 — ситуація погіршилася, зокрема у Бразилії.

Поза цим, в KSE зазначають, що Україна лишається серед п’яти європейських країн із найбільш критичною ситуацією з COVID-19. Показники нових випадків у нас середні по Європі. А от відсоток позитивних випадків стабільно високий та випередив Польщу, де два місяці спостерігали найбільш критичну ситуацію з COVID-19. За рівнем смертності Україна має показники кращі за середні порівняно з іншими країнами. У Швеції та Португалії більшає хворих, але в цих країнах поки контролюють ситуацію, про що свідчать показники кількості тестів і частки позитивних їх результатів. Трохи гірша ситуація з тестуванням у Нідерландах. Німеччина і Велика Британія демонструють стабілізацію захворюваності.

Центр громадського здоров’я та KSE домовилися про співпрацю і найближчим часом розпочинають роботу над довгостроковим прогнозуванням розвитку епідемії COVID-19 в Україні.

Щоб захистити себе та близьких від інфікування COVID-19, дотримуйтеся вже звичних правил:

  • не торкайтеся обличчя немитими руками;
  • часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами;
  • тримайтеся на безпечній дистанції від інших;
  • надягайте маску; 
  • регулярно провітрюйте приміщення;
  • уникайте місць скупчення людей;
  • прикривайте ніс і рот згином ліктя або серветкою під час кашлю або чхання.

Якщо відчули симптоми захворювання, негайно звертайтеся до сімейного лікаря і не займайтеся самолікуванням.

Детальніше ознайомитися зі щотижневими звітами KSE можна тут: https://bit.ly/39Z7f6T.

Докладніше про COVID-19: http://bit.ly/2VO3NF5.

Інші новини