Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні збільшили строк дії електронних рецептів
18.10.2023
09:28

В Україні збільшили строк дії електронних рецептів

Строк дії електронних рецептів на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власний кошт, збільшили до 90 календарних днів замість 30, як було раніше.

Як пояснили у МОЗ, таке рішення дозволить пацієнту рідше відвідувати лікаря для поновлення рецепта й зручніше погашати е-рецепт, виписаний на курс лікування до 90 днів.

Та строк дії рецептів на наркотичні лікарські засоби залишається незмінним - 10 днів. На ліки, які підлягають реімбурсації (відшкодуванню державої їхньої вартості) або відпускаються на пільгових умовах, чи екстемпоральні лікарські засоби (ті, що виготовлені в аптеці), — 30 календарних днів. 

Погасити е-рецепт можна в аптеці, що працює з електронною системою охорони здоров’я. Знайти таку аптеку ви можете за лінком, варто лише обрати область, тип і назву населеного пункту, в якому проживаєте. 

Як повідомляв Центр громадського здоров’я, із серпня 2022 року українці отримують електронний рецепт на антибіотики. Така можливість стала доступною для закладів охорони здоровʼя, які працюють з електронною системою охорони здоровʼя (ЕСОЗ). За посиланням ви знайдете вичерпну інформацію про електронні рецепти на антибіотики в Україні.

Інші новини