Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
28.02.2022
00:28

Важливе для пацієнтів з туберкульозом

В цей складний воєнний час в Україні вживають усіх заходів для безперервного лікування людей з туберкульозом. Нагадаємо, що в подоланні цього захворювання вкрай важливим є саме регулярний прийом медикаментів.

Усі фтизіопульмонологічні медичні центри надають необхідну допомогу своїм пацієнтам, всі ці заклади продовжують роботу. Як і раніше, пацієнти отримують протитуберкульозні препарати безоплатно.

Більш гнучко зараз підійшли до видачі ліків пацієнтам, які перебувають на амбулаторному лікуванні. Для уникнення зайвих загроз безпеці людей, протитуберкульозні ліки видаються на місяць вперед або залежно від ситуації, в якій опинився пацієнт.

Просимо всіх пацієнтів берегти себе і намагатися максимально чітко дотримуватись рекомендацій своїх лікарів.

ДОДАТКОВО ЗВЕРТАЄМО УВАГУ

Фахівці регіональних протитуберкульозних служб, Центру громадського здоров’я вживають усіх заходів, щоб навіть за межами України пацієнти з туберкульозом мали повноцінну медичну підтримку та отримували безперешкодне лікування.

На сьогоднішній день вже досягнуто домовленостей з Молдовою – Національна програма протидії туберкульозу, платформа організацій з протидії туберкульозу Республіки Молдова готова надати усю необхідну підтримку пацієнтам з туберкульозом, ВІЛ, гепатитами тощо, які в терміновому порядку перетинають кордон України.

Зокрема, в містах створені житлові центри для усіх, хто потребує допомоги. На кордоні достатньо пред’явити український паспорт. Не є перешкодою для отримання подальшого безоплатного лікування у Молдові і втрата медичних документів. Центр громадського здоров’я може надати молдавській стороні усю необхідну інформацію, пов’язану з вашим лікуванням, на основі електронних даних реєстру пацієнтів з туберкульозом.

Ті, кому буде потрібен трансфер від кордону та інша допомога, більше інформації можуть дізнатися у координаторів:

platformatb@googlegroups.com

smit_tb@yahoo.com

www.smit.md

+373 793 35 143 Павло Рукшиняну

+373 793 35 142 Оксана Рукшиняну

https://www.facebook.com/anbsmit

Відповідні перемовини щодо супроводу пацієнтів за межами України ведуться з Румунією та Польщею.

Інші новини