Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
01.11.2019
15:42

Випадок дифтерії у Харківській області – результати дослідження

Сьогодні о 14:30 з Харківської області надійшло екстренне повідомлення про бактеріологічне виділення нетоксигенного штаму дифтерійної палички у хворої ангіною. Пацієнтка знаходиться в стаціонарі та отримує лікування антибіотиками. Сироватка не вводилася у звязку з виділенням мікроорганізму, який не продукує токсин. Епідеміологи обласного Центру здійснюють заходи за місцем проживання та роботи пацієнтки. Всього обстежено 27 осіб.

Станом на 1 жовтня 2019 року в Україні щеплено 59,5% дітей віком до одного року та 52,3% дорослих від кількості, що передбачена плановою вакцинацією. Загалом за вказаний період щеплено лише 200 000 дітей віком до року та 1,5 млн дорослих.

Наразі в Україні наявно 6 млн 800 тис. доз вакцини від дифтерії для усіх вікових категорій за Календарем профілактичних щеплень. Метою щеплення є створення антитоксичного імунітету проти дифтерії, наявність якого практично ліквідує небезпеку розвитку важких форм дифтерії та допомагає зменшити захворюваність.

Вакцинація відбувається у кабінетах щеплень дільничних поліклінічних закладів (безкоштовно). Також можна вакцинуватися власним коштом у приватних кабінетах щеплень.

Інші новини