Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Цей звіт підтверджує результат, отриманий в Україні.
11.03.2020
11:01

Вірусологічна референс-лабораторія отримала офіційний звіт з Лондона на всі 11 зразків

Відповідно до правил співпраці у мережі лабораторій ВООЗ, кожна держава-член ВООЗ зобов’язана доставити перші 5 позитивних і 10 негативних зразків нової коронавірусної інфекції до референс-лабораторії ВООЗ у Лондоні (Public Health England).

На виконання цих правил, 4 березня Центр громадського здоров’я України відправив перший підтверджений та 10 негативних зразків на подальше паралельне дослідження.

Ці правила обов’язкові до виконання країнами-членами ВООЗ з метою підтвердження готовності виявляти збудник та оцінки стану лабораторної діагностики.

Такі правила існують не лише для зразків COVID-19, а й для низки інших збудників. До прикладу, вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я щороку надсилає у лабораторію ВООЗ, що в Лондоні, 80 зразків грипу. Також щороку направляємо 50 зразків кору до Люксембурга та кожен ізольований на території країни поліовірус та не поліомієлітний ентеровірус у Хельсинки.

Вчора вірусологічна референс-лабораторія Центру отримала офіційний звіт на всі 11 зразків, які успішно пройшли тестування. Цей звіт підтверджує результат, отриманий в Україні.

Інші новини