Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ВООЗ надала технічну підтримку Центру на розвиток Системи раннього виявлення та реагування
28.12.2019
11:08

ВООЗ надала технічну підтримку Центру на розвиток Системи раннього виявлення та реагування

Всесвітня організація охорони здоров’я надала технічну допомогу Центру громадського здоров’я України в межах співпраці, пов’язаної з розвитком Системи раннього виявлення та реагування, яку впроваджує відділ реагування на надзвичайні події та ММСП. Ця система дає змогу оперативно виявити загрозу в секторі громадського здоров’я і максимально швидко на неї зреагувати.

Система базується на алгоритмах сповіщень на різних рівнях — від лікаря вторинки до фахівців відділу, які координують процес на національному рівні. Для безперебійного, злагодженого функціонування системи та оперативної відповіді фахівці відділу реагування на надзвичайні події та ММСП нагально потребували якісного технічного забезпечення. Саме таку підтримку надала ВООЗ, а саме нову комп’ютерну техніку, ліцензовані операційні системи, накопичувачі та два телевізори.

Всесвітня організація охорони здоров’я є платформою для розвитку Системи раннього виявлення та реагування: саме вона розробляє практики та допомагає імплементувати їх у різних країнах, щоб забезпечити обмін інформацією та досвідом між ними.

Інші новини