Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні безкоштовно вакцинуватимуть від грипу осіб з груп ризику
05.02.2024
18:43

Всесвітній день боротьби проти раку: пацієнтів з груп ризику вакцинуватимуть від грипу безкоштовно

В Україні розпочинається вакцинальна кампанія проти грипу для осіб з груп ризику. 

Зокрема, до Всесвітнього дня боротьби проти раку вакцинація розпочалась у Рівному серед онкохворих людей — в обласному протипухлинному центрі. Отримати безоплатні щеплення мали змогу пацієнти та працівники медичного закладу. 

"Пацієнти з онкозахворюваннями перебувають у групі ризику захворювання на грип. Таким людям рекомендовано робити щеплення щорічно протягом епідемічного сезону у разі, якщо немає протипоказань, які визначає лікар. Наразі ми перебуваємо в середині епідемічного сезону на ГРВІ, тому питання вакцинації залишається актуальним. В регіон доставлено вакцину для безоплатних щеплень осіб з груп ризику. Це не лише онкохворі, а й люди старші 60 років, особи з хронічними захворюваннями, вагітні жінки, а також люди з професійної групи ризику, що працюють у великих колективах", — зазначив Роман Сафонов, генеральний директор Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб. 

Також щеплення проводитимуть в Національному Інституті Раку у Києві, у середу, 7 лютого, а в онкологічних медзакладах Львова — у п'ятницю, 9 лютого

"У межах міжнародного партнерства Україна отримала близько 12 тисяч доз вакцини від виробника Санофі. Це Франція. Звичайно, ми плануємо використати цю вакцину повністю. Вакцину вже доставлено в регіони, є дуже високий попит і ми думаємо, що вакцинальні заходи будуть проведені дуже оперативно. Цього тижня ми відзначаємо Всесвітній день боротьби проти раку, і для нас дуже важливо підтримати пацієнтів, які мають онкологічні захворювання. Вони можуть отримати вакцинацію в онкологічних лікарнях", — додав Андрій Пашинний, завідувач відділу імунізації Центру громадського здоров'я. 

Зазначимо, наразі вакцина доступна в усіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій.  Щеплення будуть безоплатні для людей, що перебувають у групі ризику захворювання на грип. Серед них: люди старше 60 років, діти від 6 місяців, вагітні жінки, люди з хронічними захворюваннями, а також люди з професійної групи ризику — медики, вчителі, продавці тощо.

Інші новини