Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
03.04.2019
19:32

Як не захворіти на рак, або Геть шкідливі звички!

Лікарі не просто так запитують пацієнтів про шкідливі звички, бо саме вони здатні прискорити процес виникнення і розвитку раку.

Наприклад, ймовірність захворіти на рак легень у курців становить близько 22% протягом життя. У тих, хто курив і кинув, — 4%; у тих, хто курить інколи, — 13%; у тих, хто не курив ніколи, ризик появи онкозахворювання становить 0,3%.

Відчуйте різницю: 22% проти 0,3%.

Варто задуматися…

А чи можна не захворіти на рак узагалі, та що для цього треба робити?

Як показують статистичні дані, відмова від шкідливих звичок істотно знижує ризики виникнення онконедуг.

Для цього достатньо зробити кілька кроків до здорового життя:

Медицина не стоїть на місці: завдяки сучасним терапевтичним методикам імовірність успішного лікування раку на ранній стадії дуже велика.

Ефективним сьогодні вважають і збирання власної сімейної історії. Для виявлення схильності до тої чи тої онконедуги важливо знати, чим хворіли батьки, бабусі, дідусі і т. д. Що більше буде відомо про хвороби вашої родини, зокрема історії ракових захворювань, то вищий шанс не захворіти або як мінімум відстрочити виникнення того чи іншого виду раку в майбутньому.

Також важливим фактором є підтримання здорового способу життя. Дослідники стверджують, що 30–50% випадків смерті від раку можна було уникнути, якби людина просто змінила свій спосіб життя.

Інші новини