Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Як покращити обізнаність дітей щодо мінної безпеки
28.03.2023
15:40

Як покращити обізнаність дітей щодо мінної безпеки

За даними Управління ООН з координації гуманітарних місій в Україні від початку повномасштабного російського вторгнення понад 10 мільйонів українців потребують протимінних послуг. 

Монітор наземних мін і касетних боєприпасів (The Landmine and Cluster Munition Monitor) зафіксував використання російськими військами в Україні щонайменше семи типів протипіхотних мін, а також підтвердив факти використання мін-пасток і саморобних вибухових пристроїв, які активуються жертвами. Також на деокупованих територіях перебуває велика кількість покинутих російськими військами боєприпасів. 

Все ці факти свідчать про необхідність постійного покращення обізнаності українців у питанні безпеки поводження із вибухонебезпечними предметами.

Нагадуємо, що з цією метою Державна служба України з надзвичайних ситуацій за підтримки Проєкту USAID «Говерла», розробила онлайн-курс «Цивільна безпека та підготовка до надзвичайних ситуацій», зокрема відеоурок «Вибухонебезпечні предмети».

Відеоматеріали, створені для вчителів і учнів 5-9 класів на основі світу популярної відеогри Minecraft, в ігровому форматі подають важливу інформацію про мінну безпеку та про дії під час надзвичайних ситуацій. 

Повний курс доступний на освітній онлайн-платформі «Зрозуміло!». 


 

Інші новини