Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
вчасне діагностування ВІЛ та початок лікування гарантує довге повноцінне життя. Тестування на ВІЛ в Україні є безкоштовним.
22.05.2020
13:47

З 12 до 15 травня Центр громадського здоров’я України проводив серію робочих онлайн-зустрічей із керівниками 62 неурядових організацій

Цьогоріч понад 207 мільйонів гривень виділено із державного бюджету на послуги профілактики, догляду і підтримки людей, які живуть із ВІЛ. Завдяки цьому більш ніж 350 тисяч людей скористаються цими послугами.  

З 12 до 15 травня Центр громадського здоров’я України проводив серію робочих онлайн-зустрічей із керівниками 62 неурядових організацій, КНП «Львівський обласний центр громадського здоров'я» , що надає послуги профілактики ВІЛ для ключових груп за кошти держбюджету. Також на зустрічах були експерти Глобального Фонду і ЮНЕЙДС. Загалом під час онлайн-зустрічей було близько 90 учасників.

Під час зустрічі розглянули питання щодо:

  • реалізації послуг, пов’язаних із ВІЛ у 2020 році;
  • комунікації між представниками недержавних організацій на регіональному рівні, лікувальними закладами та іншими зацікавленими сторонами. 

Робочі онлайн-зустрічі, зокрема, були присвячені ефективній реалізації Плану переходу від донорського до державного фінансування у межах реалізації Державної стратегії у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам до 2030 року

Також під час зустрічей проаналізували результати роботи у 2019 та на початку 2020 років і обговорили можливості реалізації програм ЗПТ й доконтактної профілактики PrEP.

Завдяки Центру громадського здоров’я України та неурядовим організаціям держава впроваджує заходи для подолання епідемій туберкульозу і ВІЛ-інфекції/СНІДу. Це відбувається в умовах поступового переходу від донорського фінансування (здебільшого за кошти Глобального фонду) до державного. 

Нагадаймо, вчасне діагностування ВІЛ та початок лікування гарантує довге повноцінне життя. Тестування на ВІЛ в Україні є безкоштовним. Цю послугу наразі можуть надавати усі заклади охорони здоров’я первинної ланки та близько тисячі вторинної і третинної. 

Інші новини