Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Запрошуємо на лекцію "Лікарські засоби для лікування опіоїдної залежності"
21.11.2023
11:38

Запрошуємо на лекцію "Лікарські засоби для лікування опіоїдної залежності"

22 листопада о 14:00 відбудеться онлайн-лекція на тему "Лікарські засоби для лікування опіоїдної залежності".

Вибір препарату ЗПТ є важливим етапом успішного процесу лікування залежності від опіоїдів. Результати досліджень підтверджують висновок, що і метадон, й бупренорфін є безпечними та ефективними лікарськими засобами для лікування опіоїдної залежності. Варто пам’ятати, що обирати препарат потрібно під час консультації з пацієнтом, зважаючи на його уподобання та цілі лікування.

Після повномасштабного вторгнення росії країні вдалось не тільки забезпечити безперервність та сталість лікування препаратами ЗПТ, а й розширити їхній перелік. Так, в Україні стало доступним лікування бупренорфіном пролонгованої дії, а також комбінованим препаратом бупренорфін/налоксон.

Який препарат обрати для пацієнта? Чому важливо розмовляти з пацієнтом та приймати спільні рішення? На ці та інші запитання ми зможемо відповісти на лекції.

Ми поговоримо про:

  • Історію початку лікування опіоїдної залежності
  • Вибір препарату ЗПТ
  • Особливості лікування препаратами ЗПТ, доступними в Україні.

Спікери:

  • Андрій Птащенко – лікар психіатр-нарколог, головний фахівець з управління та протидії вірусним гепатитам та опіоїдної залежності Центру громадського здоров’я МОЗ України.
  • Гела Каландія – лікар-нарколог, завідувач амбулаторним відділенням ЗПТ КНП "КМНКЛ "Соціотерапія", есперт із ЗПТ Бюро ВООЗ в Україні.

Для участі в лекції обов’язково заповніть форму реєстрації за посиланням.

Інші новини