Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Запрошуємо пацієнтів з гепатитом С взяти участь у дослідженні Київської школи економіки 
15.12.2020
15:25

Запрошуємо пацієнтів з гепатитом С взяти участь у дослідженні Київської школи економіки 

Фахівці KSE досліджують ситуацію із доступом до лікування від вірусного гепатиту С в Україні. Респондентами є люди, що купують або купували власним коштом такі препарати. Мета анкетування — вивчити поведінку пацієнтів і проблеми, з якими вони стикаються на роздрібному ринку лікарських засобів.

Результати цього дослідження допоможуть поліпшити доступ хворих до сучасного найбільш ефективного лікування. Також ці дані стануть у пригоді лікарям для впровадження в Україні кращих міжнародних лікувальних практик і стандартів.

Посилання на опитування: http://bit.ly/3mV3ZMA.

Нагадуємо: в Україні затверджено Державну стратегію у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам на період до 2030 року, в рамках якої передбачено значне розширення доступу до лікування від вірусних гепатитів препаратами, що закуплені коштом державного бюджету.

Нині в Україні є 29 815 курсів для безоплатного лікування від вірусного гепатиту С.

Щоб розпочати лікування ефективними, рекомендованими ВООЗ препаратами, необхідно звернутися із заявою на ім’я керівника обласного департаменту охорони здоров’я або управління охорони здоров’я чи головного лікаря відповідного медзакладу, де надають послуги з діагностики та лікування вірусного гепатиту. Перелік таких закладів розміщено на сайті Центру громадського здоров’я України: https://bit.ly/3kTB7DG.

Інші новини