Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Жодних підстав для припинення вакцинації проти COVID-19 у відносно безпечних регіонах немає — Ігор Кузін
01.06.2022
11:32

Жодних підстав для припинення вакцинації проти COVID-19 у відносно безпечних регіонах немає — Ігор Кузін

Вакцинація від коронавірусної хвороби продовжується у всіх регіонах України, за винятком Донецької та Луганської областей. Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Вакцинація триває в усіх областях країни, за винятком Донецької та Луганської. Жодних нормативних, юридичних чи організаційних підстав для її припинення немає. Звісно, істотною перешкодою для вакцинації стає зменшення інфраструктури», — заявив Ігор Кузін.

Він пояснив, що до повномасштабної війни працювало більше ніж 3,5 тисячі пунктів щеплень, 500 центрів масової вакцинації і 1400 мобільних бригад для важкодоступних груп населення. На цей час тисяча пунктів щеплень, майже тисяча мобільних бригад і близько 350 масових центрів вакцинації закрито з міркувань безпеки та через переорієнтацію медичних працівників. Це, безумовно, впливає на темпи вакцинації. До 24 лютого в Україні проводили близько 100 тисяч щеплень щодня. Тепер — 50–60 тисяч за тиждень.

«Наразі використовуються дві вакцини — CoronaVac і Pfizer. Вакцин Moderna та AstraZeneca у країні немає, і найближчим часом використовуватися вони не будуть, бо в нас вистачає перших двох», — наголосив головний державний санітарний лікар.

Ігор Кузін також додав, що наразі додатково працюють бригади, які вакцинують внутрішньо переміщених осіб та людей, які живуть у віддалених районах у західному напрямку.

Інші новини